top of page

Training

Standaard trainingen bestaan niet. DBTA onderzoekt eerst grondig de behoefte en ontwikkelt daarna samen met de opdrachtgever een training of programma. Soms in de volle breedte van de organisatie als verandertraject. Maar ook eenmalig, kort en krachtig bijvoorbeeld voor een team met een specifieke behoefte. 

 

Het startpunt is in ieder geval altijd de actuele situatie waarin de mensen zitten, binnen de kaders van de organisatie. 

Er zijn inmiddels terugkerende onderdelen en thema's, hier samengevoegd in een serie modules. Deze modules worden los aangeboden en waar nodig eenvoudig op maat geschaafd. Modules of onderdelen worden ook als combinatie gemixed en in een trainingsprogramma gepland.

Stijlflexibel Leiderschap

Stijlflexibel Leiderschap

Als je leidinggeeft, raak je nooit uitgeleerd. Medewerkers hebben verschillende competenties, werk varieert en geen dag is hetzelfde. Dat vraagt meer dan 1 manier van leidinggeven. In deze training krijgen deelnemers inzicht in hun voorkeuren en oefenen meerdere leiderschapsstijlen.

SMART doelen stellen

SMART doelen stellen

Doelstellingen moeten SMART zijn. Wat is dat ook alweer precies? Is het wel duidelijk genoeg welke richting we opgaan ? In deze training gaan deelnemers actief hun doelen formuleren en ten overstaan van een 'SMART-jury' presenteren. Gelukkig zijn collega raadgevers altijd in de buurt.

Feedback

Feedback

Zonder feedback van mensen om ons heen, leren we niet hoe we ons verhouden tot elkaar. Daarom is feedback ontvangen, maar zeker ook geven,  een wezenlijk onderdeel van onze communicatie. Het prettige is dat het grotendeels te trainen valt, als vaardigheid. Dat gaan de deelnemers doen.

Invloed en Betrokkenheid

Invloed en Betrokkenheid

Wat mooi als we onze eigen energie zo zinnig mogelijk kunnen besteden. Dat kan het best als we invloed hebben op gebeurtenissen die ons raken en we gericht betrokken zijn. In deze training onderzoeken we het verschil en ervaren ter plekke welke keuzes dat inhoudt.​

Vragen Stellen

Vragen Stellen

Een vraag is het krachtigste middel in onze interactie. Een vraag zet namelijk altijd iets in beweging. En niet alle vragen behoeven antwoord. In deze training ervaren deelnemers een scala aan vraagtypes. We ontleden het proces van 'lanceren' van vragen en verkennen actief de impact.

Presenteren

Presenteren

We presenteren de hele dag door. Toch wordt het vaak spannend als we 'een presentatie' moeten geven. Hoe blijft het publiek geboeid ? Deelnemers leren in deze training hoe een boodschap vanuit eigenheid over te dragen. Je bent altijd krachtiger dan een powerpoint.

bottom of page